Leesclub onder leiding van Suzan Voncken in Munstergeleen én Elsloo

image_pdfimage_print

Onder leiding van Suzan Voncken wil Gilde Westelijke Mijnstreek starten met een (thematische) leesclub in Munstergeleen en Elsloo.

Deze leesclub komt 6 keer bij elkaar en heeft een thematische opzet heeft, 3 thema’s en binnen elk thema 2 boeken om te bespreken. De thema’s worden gekozen door Suzan. Zij kiest ook, om praktische redenen de eerste twee boeken. Binnen de overige twee thema’s stelt Suzan dan meerdere boeken voor om zo samen tot een keuze te komen.

Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Daarom zijn mensen lid van een leesclub, een kleine groep mensen die tijdens een aantal weken hetzelfde boek leest. Ze komen daarna samen om te praten en te discussiëren over het boek.

Zoals gezegd een club die 6 keer per jaar bij elkaar komt om gedurende 1,5-2 uur te praten over een boek. Boeken waarbij eenieder wordt uitgedaagd om datgene uit het boek te halen wat hij/zij belangrijk vindt maar ook om naar elkaar te luisteren en andere inzichten/indrukken op je laten in te werken. Aan de hand van een aantal vragen zal het gesprek vertrekken. Dit is de houvast en niet de “stelregel”.

 

Het eerste thema wordt Dystopie (een denkbeeldige samenleving met louter negatieve eigenschappen waarin men beslist niet zou willen leven), en daarbinnen lezen we:

Station elf van Emily St. John Mandel en

De Wafelfabriek van Roman Helinski

De leesclub bestaat uit 6 avonden van 2 uur en wel van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten van deelname aan de leesclub bedragen €32,00 inclusief administratiekosten.

De leesclub staat gepland te Munstergeleen (Gemeenschapshuis het Trefpunt Pancratiusstraat 23). De data zijn: maandag 8 oktober, maandag 19 november, maandag 14 januari, maandag 25 februari, maandag 1 april en maandag 6 mei.

Ook staat een leesclub gepland in Elsloo (Maaslandcentrum in Elsloo, Burg. Maenenstraat 45).  De data zijn: woensdag 17 oktober, woensdag 28 november, woensdag 23 januari, woensdag 6 maart, woensdag 10 april en woensdag 15 mei.

De groepsgrootte bedraagt minimaal 6 en maximaal 12 personen!

Heeft u interesse in bovenstaande cursus, neem dan contact op met ons kantoor. U kan ook gebruik maken van ons digitale inschrijfformulier. Op dit formulier is tevens ruimte voor het stellen van vragen.

Geplaatst in Leesclub, Overig