Leesclub onder leiding van Suzan Voncken in Munstergeleen én Elsloo

image_pdfimage_print

Onder leiding van Suzan Voncken start het Gilde Westelijke Mijnstreek met een tweede (thematische) leesclub.

Het verschil met de leesclub van Wim Krings is dat deze leesclub een meer thematische opzet heeft, 3 thema’s en binnen elk thema 2 boeken om te bespreken. De thema’s worden gekozen door Suzan. Zij kiest ook, om praktische redenen de eerste twee boeken. Binnen de overige twee thema’s stelt Suzan dan meerdere boeken voor om zo samen tot een keuze te komen.

Een leesclub die 6 keer per jaar bij elkaar komt om gedurende 1.5-2 uur te praten over een boek. Boeken waarbij een ieder wordt uitgedaagd om datgene uit het boek te halen wat hij/zij belangrijk vindt maar ook om naar elkaar te luisteren en andere inzichten/indrukken op je laten in te werken. Aan de hand van een aantal vragen zal het gesprek vertrekken. Dit is de houvast en niet de “stelregel”.

Het eerste thema wordt Dystopie, en daarbinnen lezen we Station elf van Emily St. John Mandel en De Wafelfabriek van Roman Helinski. 

De leesclub bestaat uit 6 avonden van 2 uur en wel van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten van deelname aan de leesclub bedragen €32,00 inclusief administratiekosten.

De leesclub staat gepland te Munstergeleen (Gemeenschapshuis het Trefpunt Pancratiusstraat 23). De data zijn: maandag 8 oktober, maandag 19 november, maandag 14 januari, maandag 25 februari, maandag 1 april en maandag 6 mei.

Ook staat een leesclub gepland in Elsloo (Maaslandcentrum in Elsloo, Burg. Maenenstraat 45).  De data zijn: woensdag …….

De groepsgrootte bedraagt minimaal 6 en maximaal 10 personen!

Heeft u interesse in bovenstaande cursus, neem dan contact op met ons kantoor. U kan ook gebruik maken van ons digitale inschrijfformulier. Op dit formulier is tevens ruimte voor het stellen van vragen.

Geplaatst in Actueel, Leesclub, Nieuwste cursus(sen), Overig