Leesclub onder leiding van Suzan Voncken, nu met boeken voor laatste 2 bijeenkomsten

image_pdfimage_print

Onder leiding van Suzan Voncken start het Gilde Westelijke Mijnstreek met een tweede (thematische) leesclub.

Het verschil met de leesclub van Wim Krings is dat deze leesclub een meer thematische opzet heeft, 3 thema’s en binnen elk thema 2 boeken om te bespreken. De thema’s worden gekozen door Suzan. Zij kiest ook, om praktische redenen de eerste twee boeken. Binnen de overige twee thema’s stelt Suzan dan boeken voor maar elke deelnemer mag natuurlijk ook met eigen suggesties komen.

Een leesclub die 6 keer per jaar bij elkaar komt om gedurende 1.5-2 uur te praten over een boek. Boeken waarbij een ieder wordt uitgedaagd om datgene uit het boek te halen wat hij/zij belangrijk vindt maar ook om naar elkaar te luisteren en andere inzichten/indrukken op je laten in te werken. Aan de hand van een aantal vragen zal het gesprek vertrekken. Dit is de houvast en niet de “stelregel”.

 

De volgende (laatste van het seizoen)  twee bijeenkomsten rond het thema Biografie zijn op:

 

Donderdag 26 april 2018 van 19.00-21.00

Het boek voor de vijfde bijeenkomst is:

Jij zegt het van Connie PalmenDit is een gefictionaliseerde biografie over het schrijverskoppel Sylvia Plath en Ted Hughes.

 

Donderdag 31 mei 2018 van 19.00-21.00

Het boek voor de zesde bijeenkomst is:

Anna van Annejet van der Zijl – over het leven van Annie MG Schmidt.

 

De leesclub staat gepland te Sittard, adres is Odasingel 659. De leesclub bestaat uit 6 avonden van 2 uur. De kosten van deelname aan de leesclub bedragen €36,00 inclusief administratiekosten en een kopje koffie/thee in de pauze.

De groepsgrootte bedraagt minimaal 6 en maximaal 10 personen!

Heeft u interesse in bovenstaande cursus, neem dan contact op met ons kantoor. U kan ook gebruik maken van ons digitale inschrijfformulier. Op dit formulier is tevens ruimte voor het stellen van vragen.

Geplaatst in Actueel, Leesclub, Nieuwste cursus(sen), Overig