Gilde Westelijke Mijnstreek wandeling De Meinweg op dinsdag 25 september

image_pdfimage_print

Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 25 september weer haar volgende wandeling  na de zomervakantie.

Het wordt deze keer weer een mooie natuurwandeling in het Midden Limburgse prachtige natuurgebied De Meinweg.

Dit unieke bosgebied strekt zich uit van Herkenbosch/Vlodrop tot ver over de Duitse grens.

Onder leiding van onze kenner van dit gebied bij uitstek dhr. Jan Leenders,gaan we een mooi gedeelte van dit natuurgebied bekijken.

Via een knuppelbrug wandelen we al snel over bospaadjes door moerasachtig gebied tussen de talrijke dennebomen tot we tenslotte uitkomen bij ons eerste rustpunt van die dag nl. de grote rasthütte aan de rand van het gehucht Rosenthal. Hier houden we een korte pauze en kunnen we even de benen strekken.

Vanuit dit punt vervolgen we onze weg en proberen we wat wilde zwijnen te observeren, die hier talrijk voorkomen en waarvan we de sporen langs de bospaden duidelijk kunnen zien.

De middagpauze met koffie en vlaai houden we in het restaurant St. Ludwig.

Na de pauze vervolgen we onze wandeling tot we weer bij onze parkeerplaats uitkomen.

De gehele tocht is ca. 14 km lang en gaat over vlak terrein.

We verzamelen weer om 9.00 uur dit keer vanaf de parkeerplaats bij ons nieuwe Gildekantoor Pancratiusstraat 23 in Munstergeleen.  Na carpooling vertrekken we hier stipt op tijd naar de parkeerplaats gelegen aan de Bosweg nr. 20 in Vlodrop. (richting Vlodropper station). De carpoolbijdrage bedraagt voor deze wandeling €3,-

Hier start de wandeling om 10.00 uur, dus zorg dat u tijdig aanwezig bent.

De wandeltocht gaat onder alle weersomstandigheden door. Zorg voor gepaste kleding, goed schoeisel en een lunchpakket. U wandelt mee op eigen risico. Iedereen mag meewandelen, want u hoeft geen lid van Het Gilde te zijn.

Om aan deze wandeltocht te kunnen deelnemen moet u zich vóór 12 uur op vrijdag 21 september aanmelden op ons onderstaande gildekantoor. Zonder aanmelding is meewandelen niet mogelijk i.v.m. de organisatie! Tevens dient u bij aanmelding, op het gildekantoor, de kosten van € 6,00 per deelnemer te betalen.

U kunt zich ook aanmelden via de mail tot woensdag 19 september o.v.v uw naam. Het verschuldigde bedrag kunt u dan overmaken op rekening:NL02RAB00113824378.

Het Gilde is nu ook geopend op dinsdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Op de dag van de wandeling zelf kunt u zich echter niet meer aanmelden i.v.m. de administratieve verwerking.

Vergeet dus niet om u ook op ons kantoor aan te melden.

 

Ons kantoor in Sittard is geopend op dinsdag- donderdag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.

Adres: Odasingel 659, 6131GS Sittard. Tel. 046-4585032.

e-mail: info@gildewestelijkemijnstreek.nl

 

 

Mocht u, na aanmelding, die dag toch niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u zich afmelden tijdens kantooruren op het Gildekantoor, tel. 046-4585032.

 

Let op: donderdag en vrijdag 13 en 14 september verhuizen wij naar onze nieuwe vestiging in Munstergeleen.

Op die vrijdagmorgen is ons gildekantoor gesloten en zijn wij mogelijkerwijs zowel telefonisch als via internet niet bereikbaar.  

Geplaatst in Actueel, Nieuwste cursus(sen), Recreatief, Wandelen met ervaren gidsen