Cursus iPad en iPhone start in Elsloo en in Munstergeleen

image_pdfimage_print

Bij voldoende inschrijvingen start er binnenkort een nieuwe iPad/iPhone-cursus in MUNSTERGELEEN (op donderdagavond én -ochtend) en in ELSLOO (op woensdagavond).

De iPad en de iPhone zijn populaire gebruiksvriendelijke Apple-toestellen met talloze (multimedia) mogelijkheden. U kunt er van alles mee op internet opzoeken, e-mailen en chatten met familie en vrienden, foto’s maken en bekijken en met elkaar delen. Maar ook nieuws, boeken en tijdschriften mee lezen, agenda’s bijhouden, filmpjes bekijken etc. Toch gebruiken de meesten slechts een fractie van de vele mogelijkheden.

Velen denken dat sommige zaken vrij complex zijn, terwijl het tegenoverstelde waar is. Door slechts enkele tips toe te passen kunt u veel kostbare tijd besparen.

In deze cursus maken we u vertrouwd met de belangrijkste functies van de iPad en/of de iPhone en gaat er een wereld voor u open; want u gaat zaken ontdekken waarvan u zelfs niet wist dat ze mogelijk waren.

Hoe zou u het vinden om:

– Nooit meer iemand nodig te hebben voor een iPad/iPhone problemen
– Indruk te maken op je kleinkinderen met je iPad/iPhone kunsten
– Zonder problemen met je iPad/iPhone met familie en vrienden te kunnen e-mailen
– Een veilige kopie te maken van al je dierbare foto’s en video’s
– Altijd ergens terecht te kunnen met al je iPad/iPhone vragen

Daarom de uitnodiging om deze iPad/iPhone cursus te volgen. De cursus is geschikt voor alle (beginnende) gebruikers die in het bezit zijn van een iPad (versie 2 of hoger) of iPhone (4 of hoger) en zich vertrouwd willen maken met de belangrijkste mogelijkheden van deze apparaten.

Het is de bedoeling dat u uw eigen iPad en/of iPhone van het merk Apple meeneemt! Bij voorkeur van NA 2012!

Tijdens de cursus zullen o.a. de navolgende onderwerpen worden behandeld:

 • bediening en installatie (o.a. Apple ID, iCloud, Backup)
 • contactpersonen, agenda en notities beheren
 • surfen op het internet
 • e-mailen en Whatsapp (iPhone)
 • apps downloaden, ordenen en (veilig)gebruiken
 • nieuws, kranten, tijdschriften, (audio)boeken lezen
 • ondersteuning bij het plannen van reizen en vakantie
 • werken met foto’s, video (YouTube) en muziek (iTunes)
 • TV kijken
 • bellen (iPhone), Facetime en Skype gebruiken
 • gebruik van sociale netwerken (Facebook, Twitter)
 • documenten maken, beheren en printen.
 • veilig wachtwoorden beheren, bankieren, gezondheids apps, etc.

Tijdens de cursus zijn diverse inkijkexemplaren van lesboeken aanwezig; deze kunnen desgewenst zelf worden aangeschaft.

De cursus omvat een 5-tal lessen van telkens 2¼ uur waarvan 15 minuten koffiepauze. De kosten van deze cursus bedragen € 43,00 inclusief lesmateriaal en administratiekosten.

Tussen de 1e en de 2e les zal de cursusleider met u een individuele ‘intake’ afspreken om de instellingen van uw iPad te optimaliseren. Eventueel kunt u een begeleider/familielid meebrengen die u in de dagelijkse praktijk helpt met het gebruiken van uw iPad of iPhone.

In Munstergeleen (Gemeenschapshuis het Trefpunt, Pancratiusstraat 23) zijn de cursusdagen op de donderdagavond van 19.00 tot 21.15 uur en wel op 11, 18 en 25 oktober en op 1 en 8 november. Een tweede cursus wordt aangeboden wordt aangeboden op de donderdagochtend van 10.00 tot 12.15 uur en wel op 22 en 29 november en 6, 13 en 20 december.

In Elsloo (Maaslandcentrum) zijn de cursusdagen op de woensdagavond van 19.00 tot 21.15 en wel op woensdag 24 en 31 oktober, 7, 14 en 21 november 2018.

 

De groepsgrootte bedraagt maximaal 7 personen! Heeft u interesse in bovenstaande cursus, neem dan contact op met ons kantoor. U kan ook gebruik maken van ons digitale inschrijfformulier. Op dit formulier is tevens ruimte voor het stellen van vragen.

Geplaatst in Actueel, Computer, iPad en iPhone, Nieuwste cursus(sen)